10 juni 2007
18:00

Vedums AIS

Referat: Hols IF - Vedums AIS

I gårdagens minst sagt "heta" tillställning mot Hol tog vi säsongens sjätte seger. Vi gjorde processen kort och hade en stabil 3-0 ledning redan efter ca 10 minuter. Tanken var att vi skulle starta i ett högt tempo och hoppas att Hol fortfarande var kvar på badstranden och det visade sig vara en riktig taktik.

Tommy Jonsson var på spelhumör och inledde målskyttet i den 6:e minuten. Tompa blev friställd med Hols målvakt, rundade honom och rullade kallt in 1-0. Bara någon minut senare var det dags igen. Skalken tog sig ner till kortlinjen och slog ett långt inlägg från höger som Tompa kunde dunka in på volley i öppet mål. Vi nöjde oss inte med det utan strax efteråt fick Daniel Josefsson fritt skottläge en bit utanför straffområdet och placerade snyggt in 3-0 otagbart för Hols utelämnade målvakt.

Efter målet sjönk tempot i matchen ganska omgående. Vi blev lite mer bekväma i värmen vilket gjorde att Hol kunde jämna ut spelet något. Försvaret agerade dock hela tiden lugnt och samlat och tillätt inte hemmalaget att komma till några farligheter. Under slutet av halvleken ryckte vi upp oss något igen och skapade några bra möjligheter till att helt punktera matchen.
Framförallt hade VAIS spelande tränare (undertecknad) en fantastisk möjlighet att göra sitt första mål för säsongen, men skottet var inte ens nära. Blir svårt att kritisera våra offensiva spelares oförmåga att göra mål fortsättningsvis........

I paus gjorde vi ett byte. Simon Svensson ersatte Anders Svantesson som vänsterback och efter ca 10 min plockade vi också av Daniel Möller till förmån för hans yngre bror Fredrik. Kul att ha Fredrik tillbaka efter lång skadefrånvaro, hoppas verkligen att han nu får vara frisk och bli den stora tillgång vi vet att han är!

Spelet i den andra halvleken startade ganska hyfsat, men kvalitén sjönk sedan efter hand. Vår fina rörelse från matchinledningen fanns inte att hitta och gjorde det svårt att hålla i bollen. Vårt mindre bra passningsspel påminde en del om matchen mot Södra Härene i förra omgången och tyvärr lyckades vi inte hitta tillbaka till ett mer vägvinnande spel under resten av matchen.

Det fjärde VAIS-målet föll ungefär mitt i den andra halvleken och det var vackert. Tommy Jonsson fick en passning mitt på Hols planhalva, vände upp och lurande en hemmaförsvarare innan han läckert smällde in 4-0 i målvaktens högra kryss!

Vi luftade också resterande delen av avbytarbänken när Kulla, Erik Andersson och David Kylén fick göra entré. Ingen av dem kom till något bra avslut, men däremot hade Jonatan Lundén ett rungande ribbskott med fem minuter kvar av matchen efter ett snyggt genombrott. Jonis hade dessutom en stenhård frispark som orsakade Hols målvakt vissa problem.

Även om den här texten innehåller en del kritik så kan man givetvis inte vara annat än nöjd när man vinner en svår bortamatch med 4-0. Jag och resten av truppen har dock höga krav och ibland kan det kännas frustrerande att inte kunna prestera ett bättre passningsspel. I fortsättningen handlar det därför om att jobba vidare med de här detaljerna och fortsätta tro på vår egen förmåga.

Tommy Jonsson var kvällens lysande stjärna med sina tre mål samt bra spel i övrigt. Dessutom tycker jag att Daniel Möller gjorde en riktigt bra första halvlek med sina fina djupledslöpningar som främsta adelsmärke. Backlinjen med Jonatan Lundén i spetsen svarade också för en mycket bra insats som gjorde att vi än en gång lyckades hålla nollan.

Härligt att ha fått med sig två segrar på slutet inför fredagens toppmatch mot Valtorp hemma på Nordvalla. Nu gäller det att plocka fram all vilja, koncentration och vinnarskalle som det krävs för att vinna en sån match. Hoppas på ett härligt publikstöd på fredag!

Skribent: Marcus Wallin

lör 15 sep 2007, 15:00 Vedums AIS - Hols IF 2 - 2